Witam.Co jest powodem zamarzniętej szyby w moim seacie od środka?czy to normalne?Po przejechaniu 20 km szyba juz nie jest zamarznieta ale mokra czy kłania się filtr kabinowy?I 2 pytanie jak wymienić filtr kabinowy w Toledo 2,dodam że w schowku mam zamontowaną oryginalną zmieniarę.
to cos dziwnego ze szyba zamarza od srodka . masz climatronc czy manualna klime.filt kabinowy jest z prawej strony na podszybiu pod tym czarnym plastikiem
to cos dziwnego ze szyba zamarza od srodka . masz climatronc czy manualna klime.filt kabinowy jest z prawej strony na podszybiu pod tym czarnym plastikiem
Mam climatronic ale co z tego jak przy np.-2.5 i tak się nie włączy.
szyba zamarza również od środka gdy masz za dużą różnicę temperatur. przykładowo w samochodzie robi się przyjemna temperatura np. 15 stopni a na zewnątrz poniżej zera. Dojeżdżasz do celu i zostawiasz samochód. Przez tą różnicę temperatur zamarzają szyby. Warto wysiadając z samochodu przewietrzyć go w taki sposób by różnica temperatur się zmniejszyła np. otworzyć drzwi i zostawić na minutę.
W nowej OIIFL to normalne,ze zamarzaja szyby od srodka i to wszystkie.Nie wiem czemu tak sie dzieje,przeciez to nowy i bezwypadkowy samochod.Dopoki nie ma duzego mrozu to strasznie paruja,a jak przyjdzie mroz to zamarzaja.Ogolnie to porazka.
Choć czasem przy nie sprzyjających warunkach i ona zawodzi . Ja mam owiewki więc często zostawiam uchylone okno i nawet wtedy zdarza się że rano mam szron na szybach od środka . Od razu dodam że o klimę dbam i filtr zawsze w stanie idealnym a auto nie przecieka
Warto wysiadając z samochodu przewietrzyć go w taki sposób by różnica temperatur się zmniejszyła np. otworzyć drzwi i zostawić na minutę.
dokładnie zawsze tak robię i nigdy mi szyba nie zamaraza ani nie paruje...natomiast w aucie żonki, która grzeje sobie dupsko i szybko wysiada z auta i do domu...notorycznie szyby parują i jak dużo wilgoci się nazbiera potrafiły poprzymarzać w zeszłym roku właśnie od środka. Trzeba auto przewietrzyć, odkurzyć, wytrzepać gumy dywaniki, żeby wilgoś powyciągać, wygrzać a potem przewietrzyć kilka minut i będzie okć
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
koledzy zgadzam sie z wami z wietrzeniem .ale kolega BERKSON jak dla mnie to ma jeszcze problem z klapom obiegu zamknietego [serwo motorem ] poniewasz po przejechaniu 20 km szyba jest odmrozona i dalej mokra . climatronic sie nie wyłancz przy -2.5 st tylko nie załancza sie klima i działa tylko zwykłe ogrzewanie . zdejmij schowek za schowkiem przy słubku jest klapa z silniczkie i sprawdz czy zmienia połorzenie jak właczasz i wyłaczasz obieg zamkniety jesli nie to silniczek do wymiany lub naprawy
Hm. Skoro było tyle wilgoci że zamarza to bez działającej klimatyzacji trudno osuszyć wnętrze samym nawiewem na tyle by woda zniknęła. Aczkolwiek klapkę można sprawdzić :wink:
Witam.Co jest powodem zamarzniętej szyby w moim seacie od środka?czy to normalne?Po przejechaniu 20 km szyba juz nie jest zamarznieta ale mokra czy kłania się filtr kabinowy?I 2 pytanie jak wymienić filtr kabinowy w Toledo 2,dodam że w schowku mam zamontowaną oryginalną zmieniarę.
Tak jak Ci koledzy wyjaśnili - czysta fizyka - wyłączaj ogrzewanie kilka minut przed wyjściem.
Jak przyjdą mrozy, to powietrze będzie suche i problem zniknie. Wygoń też wilgoć z auta (gazety pod dywanikami to nie głupi pomysł). No i jeżeli nie masz dywaników gumowych na zimę, to sugeruję nabyć.
No mozna sobie pisać jak sobie z tym radzić. Ale ja zapytam krótko, dlaczego z innymi markami nie ma takich problemów? Inaczej, nie tylko z markami, ale innymi autami. 10 lat jeździłem Fabią i nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów z zamrźnięta od środka szybą. Po drugie miałem róźne służbowe auta, poczynając od Lanosa i kończąc na Almerze...nigdy nie miałem takich problemów...znajomi jeżdza różnymi autami, a to nowy Lancer, a to nowe Suzuki...oni nie wiedzą co to jest zamrźnięta od środka szyba i nie bawią się w żadne kombinowanie aby wietrzyć auta itp...
tomus7, wiem, wiem, ale ostatnio przewiało mnie przez palenie fajek podczas jazdy i teraz uważam, ale robie dokładnie tak samo jak Ty :wink: pozdrawiam
koledzy zgadzam sie z wami z wietrzeniem .ale kolega BERKSON jak dla mnie to ma jeszcze problem z klapom obiegu zamknietego [serwo motorem ] poniewasz po przejechaniu 20 km szyba jest odmrozona i dalej mokra . climatronic sie nie wyłancz przy -2.5 st tylko nie załancza sie klima i działa tylko zwykłe ogrzewanie . zdejmij schowek za schowkiem przy słubku jest klapa z silniczkie i sprawdz czy zmienia połorzenie jak właczasz i wyłaczasz obieg zamkniety jesli nie to silniczek do wymiany lub naprawy
Napisałem że climatronic przy -2.5 się nie załącza a nie że się nie wyłącza.
tomus7, wiem, wiem, ale ostatnio przewiało mnie przez palenie fajek podczas jazdy i teraz uważam, ale robie dokładnie tak samo jak Ty :wink: pozdrawiam
Najwyższy czas rzucić palenie :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz